Стоматологічна клініка «Royal Dental» пропонує дорослим і дітям ефективне виправлення прикусу брекетами. Ми підберемо і встановимо сучасну брекет-систему, за допомогою якої ваші зуби стануть рівними, а посмішка — привабливою! Щоб записатися на прийом, телефонуйте за номерами 0990016106 та 0674559609.

Виправити прикус брекетами у наш час легко! Існує великий вибір брекет-систем. Вони відрізняються цінами, ступенем естетичності та комфорту, а також міцністю матеріалів. Бюджетним варіантом буде встановлення металевої системи. А якщо ви побажаєте більш естетичну конструкцію, ми запропонуємо керамічну або сапфірову модель з кольором, близьким до емалі зубів. Великою популярністю користуються повністю невидимі лінгвальні системи.

Що таке брекет-система?

Брекет-конструкція являє собою ортодонтичний незнімний апарат, що складається з двох основних елементів:

  • замків, які прикріплюються спеціальним клеєм до зубів;

  • спеціальної дуги, що виготовляється з міцного дроту (Вона служить опорою для конструкції і в той самий час здійснює тиск на зуби, який є необхідним для зміни їх положення і вирівнювання зубного ряду).

Дуга утримує форму протягом тривалого часу, адже пристрої носять протягом року, а іноді й довше – 2-2,5 роки.

Головними показаннями для носіння брекет-конструкцій є викривлені зуби та неправильний прикус. Однак апарати можуть застосовуватися й при інших порушеннях, наприклад, для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, пошкоджень ясен та щік.

Види систем

Сучасні брекет-системи представлено багатьма видами. Вони класифікуються за такими параметрами:

  • спосіб фіксації на щелепі (вестибулярні, лінгвальні);

  • матеріал виготовлення (метал, кераміка, сапфір, поліуретан);

  • варіант кріплення (лігатурні, самолігуючі).

Фіксація пристроїв

Розглянемо способи фіксації конструкцій. Брекети можуть встановлюватися не лише на фронтальну поверхню зубів, але і на їх внутрішню сторону.

Вестибулярні брекети закріплюються на зовнішній (вестибулярній) поверхні коронок. Ціни на такі системи є невисокими, а встановлення апаратів — нескладне, однак вони вимагають більше часу на звикання. У перші дні можливі дискомфортні відчуття в роті від присутності стороннього предмета, а якщо за системою не доглядати (не чистити спеціальними щіточками), то на емалі почне накопичуватися наліт, який незабаром перетвориться у тверді відкладення.

Лінгвальні брекети фіксують з внутрішньої сторони коронок. Такі системи є дорожчими за вестибулярні, а їх встановлення триває кілька годин. Популярність лінгвальних брекет-систем обумовлена особливою естетичністю — їх зовсім не видно в роті. Це актуально для тих, хто соромиться ходити з громіздкими «дужками». Окрім того, щільне примикання брекетів до коронок полегшує догляд за ними. Вестибулярні апарати в цьому сенсі складніше обслуговувати.

Матеріали для брекетів

Які матеріали застосовуються для виготовлення брекет-конструкцій? Які у них відмінності, переваги та недоліки?

  1. Металеві — міцні й надійні, виправляють найглибші дефекти прикусу.

  2. Керамічні — менш міцні, але більш естетичні, тому що при виготовленні їм можуть надати кольору, близького до природних відтінків емалі.

  3. Сапфірові — менш міцні, ніж усі інші брекет-системи, але характеризуються відмінною естетикою і не фарбуються від їжі.

  4. Пластикові — прозорі й майже невидимі на зубах, частіше ламаються, проте не викликають алергії.

Кріплення

У лігатурних моделях металева дуга кріпиться на спеціальних лігатурах (еластичних гумових канатах або мікродроті). Такі конструкції коштують недорого і гарантують високу ефективність лікування. Певні дефекти щелепи можна скорегувати лише за допомогою лігатурних систем.

Виправлення прикусу брекетами без лігатури є більш дорогим, проте воно дозволяє швидше позбутися дефектів. У таких конструкціях використовуються не резинки, а міні-замочки з розташованими в них пазами, через які протягується дуга. Подібні апарати займають менше місця в роті, а тому вони не вимагають складного догляду.

Поради для догляду

Щоб підвищити ефективність лікування за допомогою брекет-конструкцій, потрібно дотримуватися таких нескладних правил.

  • Регулярно відвідувати ортодонта для корекції апарату.

  • Чистити зуби одразу після прийому їжі за допомогою щітки або ополіскувача. Очищати поверхню коронок потрібно з усіх боків — як з зовнішньої, так і з внутрішньої, особливо там, де сходяться елементи брекет-конструкції.

  • Робити професійне чищення в клініці. Це дозволить уникнути утворення нальоту і зубного каменю, які можуть викликати розвиток гінгівіту, пародонтиту та інших неприємних захворювань.

  • Стежити за харчуванням: відмовитися від клейкої та твердої їжі (карамель, іриски, грильяж, горіхи та ін.).

Лікування прикусу в стоматологічній клініці «Royal Dental» в Івано-Франківську — це встановлення якісних брекет-систем, які гарантовано усувають навіть найскладніші аномалії щелепи. Телефонуйте і приходьте до нашої клініки, ми повернемо вам здорові зуби та привабливу посмішку!

Ціни

З метою уникнення можливих непорозумінь, просимо уточнювати вартість послуг у клініці у адміністратора або протягом консультації у лікаря. Ціни на сайті не є публічною офертою.

Запишіться на прийом онлайн
Заповніть, будь ласка, форму. Ми зв`яжемося з Вами та узгодимо усі деталі.
Телефонуй нам
+38(099) 001-61-06 +38(099) 601-61-06
+38(099) 001-61-06
instagram skype facebook viber viber telegram telegram
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram Задавайте питання в Viber