Стоматологічна практика пропонує безліч варіантів для усунення дефектів зубного ряду. Одним з найпопулярніших вважається часткове протезування зубів верхньої щелепи, встановлення ортопедичної конструкції знімного чи незнімного типу. Фахівці стоматології «Royal Dental» підберуть оптимальний варіант для відновлення жувальної функції й естетики вашої посмішки. Записуйтеся на консультацію за телефонами 0990016106 та 0674559609!

Ціни

З метою уникнення можливих непорозумінь, просимо уточнювати вартість послуг у клініці у адміністратора або протягом консультації у лікаря. Ціни на сайті не є публічною офертою.

Особливості протезів

Особливість ортопедичної конструкції цього типу відображено в її назві.

Повний протез відтворює весь ряд, а частковий – заміщає один або кілька відсутніх зубів. При цьому самі дефекти можуть перебувати в безпосередній близькості чи на певній відстані:

  • візуально частковий протез нагадує зуб, він відливається з акрилу, виготовляється з керамічних, металокерамічних та інших матеріалів;

  • нерідко штучний зуб доповнює базисна основа, що імітує тканини ясен;

  • вибір варіанту обґрунтовується умовами призначення та бюджетом пацієнта.

Види часткового протезування на верхній щелепі

Знімні апарати коштують зазвичай дешевше тих, які встановлюються та видаляються лікарем. Однак вони відрізняються кращими показниками, оскільки дозволяють отримати рівномірний розподіл жувального навантаження, що запобігає швидкому зменшенню обсягу кісткової тканини.

До видів часткового протезування зубів за їх відсутності на верхній щелепі належать:

  • мости – злиті разом коронки (Розташовані по краях елементи встановлюються на зуби-опори, заздалегідь обточені та підготовлені до цього процесу. Рекомендується робити мостоподібний протез з кераміки, якщо планується встановлювати його в жувальному сегменті ряду. Для фронтальної зони підійде безметалевий фарфор або діоксид цирконію. Дешевші за ціною аналоги – пластмаса та метал. Нарівні з традиційними мостами з’явилися адгезивні, які дозволяють обійтися без агресивного обточування. Такий спосіб передбачає фіксацію коронки на задню стінку опори, що виконується з використанням профільних «крил» зі скловолокна);

  • Протез на імплантах – у щелепу встановлюються штучні корені з титану (Цей матеріал є повністю сумісним з тканинами людського тіла, тому з часом остеоінтегрується до кісток та не відторгається організмом. Імпланти можуть заміщати одинично відсутні зуби та застосовуватися в якості опор для встановлення моста).

Мости й імпланти використовуються не лише у верхній частині ротової порожнини, їх можна застосовувати для корекції дефектів нижньої щелепи.

До знімних ортопедичних апаратів для часткового протезування зубів верхньої щелепи також належать тимчасові конструкції, які підлягають подальшій заміні на постійні аналоги з більш складною будовою. Ці варіанти застосовуються в протезуванні, коли пацієнт не може чи не хоче ставити міст або проходити імплантацію.

Головний плюс знімних виробів – вигідна ціна. Вони часто не вимагають ніякого обточування опор, дозволяючи їм якомога довше зберігатися цілими та неушкодженими. До таких конструкцій відносять пластинчастий протез, що включає в себе основу-ясна, зуби, елементи фіксації. Для верхньої щелепи використовується широкий базис з частковим покриттям піднебіння. Створюються такі вироби з акрилу, нейлону, силікону та безакрилової пластмаси.

Ще одним варіантом часткового протезування є бюгельний протез на металевому каркасі. Він відрізняється легкістю та зручністю, може використовуватися навіть при патологічно рухливих зубах. Усі види протезів в Івано-Франківську виконуються лікарями-ортопедами стоматологічної клініки «Royal Dental». Запис пацієнтів здійснюється за телефоном або на сайті.

Запишіться на прийом онлайн
Заповніть, будь ласка, форму. Ми зв`яжемося з Вами та узгодимо усі деталі.
Телефонуй нам
+38(099) 001-61-06 +38(099) 601-61-06
+38(099) 001-61-06
instagram skype facebook viber viber telegram telegram
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram Задавайте питання в Viber